Monday, November 5, 2012

Story of Sunday


Assalamualaikum ^_^



Terasa malas pulak nak mandi bila pikirkan air dalam bilik air tu sejuk yang amat sejak musim hujan baru baru ni. Kalau ade air panas dalam bilik air tu takpe gak.


Semalam aku hang out dengan member masa study diploma kat kelantan dulu. Kitorang pegi Times Square. Perempuan, biasalah. Window shopping sambil sambil shopping wajib ada sebagai agenda utama pabila berjumpa. Lelaki, anda harus bersabar dengan perempuan ye. Kalau tak sabar, jangan kawen dengan perempuan. Kawen dengan laki je bagus. Haha.


Bertemu di KL Sentral, membawa kepada Times Square. Macam macam kitorang bercerita. Mulut ni riuh pot pet pot pet tak berhenti. Oh kalau dulu tanya pasal study, pasal hostel, pasal lectures. Sekarang pulak tanya pasal kerja, pasal pasangan hidup, pasal life. Rindu sangat zaman giler giler dengan dorang 2 years back. Now masing masing dah ade kerjaya sendiri. Dah ade perancangan hidup sendiri. Tak lama lagi one of our member akan melahirkan anak. Tak sangka betul Cepat betul masa berlalu. Dulu dia lah antara yang konon kononnya lambat kawen sebab usia hubungan dia dengan pasangan dia baru je berputik. Sedangkan kitorang yang dah berpacaran betahun tahun ni dijangka cepat pula mendirikan rumah tangga. Alik alik dia lah orang first yang dapat kawen dulu yang dapat anak dulu. Tahniah Sue! Cepat cepat lah kuar baby tuh. Tak sabar dah ni auntie auntie ni tunggu. ihiks  =)

Gambar mereka semasa Raya Aidiladha
Epa | Fie | Sue | Sya



Berbalik pada cerita kami di TS. Macam macam beli. Ade yang beli blaus, blazer, mini skirt, ngan tudung. Haa tudung ni kitorang borong dekat PASHMINA & BEADS. Aku penah cite dalam entry ni betapa murahnya beli tudung kat sini. Lokasinya berhadapan cinema kat TS tu. Next agenda is wayang. Pilihan pertama Skyfall. Pilihan kedua Budak Pailang. Pilihan ketiga Sinister. Nak tengok Sinister. Tapi tayangannya pukul 10malam. Tolakkk. Nak tengok Skyfall, aku tak minat sangat cite James Bond. Takut tak paham. Huhu. Tolakkk. Last last tengok cite Budak Pailang sebab aku nak tengok Aeril Zafril ni belakon dalam cite gangster ni. Nampak cam hensem je. Hohoho...Oh maaf ye sayang2ku sebab terpaksa ikut kehendakku. Heheh. Tapi naseb baek dorang puas hati sebab last last dorang pulak tesangkut kat aeril  =P


Nak review sikit pasal Budak Pailang. Citer ni 18PG kalau tak silap. Maksudnye ganas dan tak sesuai budak bawah 18 tahun untuk tengok. Aku tak nak cite pasal sinopsis Aku nak cite apa yang aku suka pasal cite ni. Citer ni boleh dikatakan best jugak lah. Lelaki suka lah kot tengok aksi gaduh2 ni. Sound effect masa gaduh2 memang mantap. Sama macam cite Taikun. Sekali tumbuk, sekali bunyi...pehh..macam diri sendiri pulak yang tekena (over pulak). Lagi2 masa aksi gaduh kat car wash. Dah macam tengok WWF. Hehe.  Lakonan aeril sangat menjadi aku rasa dalam cite ni. Bila jadi gangster dia betul2 pailang lah (wah, pandai cakap pailang pulak aku ni). And bila dengan wawa dia romantik habes. Wawa pulak boleh lah. Cantik as always. Jalan cerita dah boleh agak. Kalau budak baru habis sekolah, tak laen mesti budak2 yang baru nak up, yang nak kan pengaruh, suka gaduh. Seterusnya terlibat dengan dadah, arak, jual vcd haram, gaduh rebut kawasan. Last2 dapat duit ngan perempuan clubbing sebagai habuan. Semua cite gangster kebanyakannya macam tu sebab realitinya macam tu. Aku tertarik dengan 1 ayat ni.


"Lelaki berubah disebabkan oleh 2W...Wang & Wanita" - Bard


Aish..macam panjang pulak entry kali ni. Nape banyak sangat kau membebel ni zaty. Tengah bahagia ke? =P Heheh..



Last but not least..

My sayangss..Hope we still together sampai dah beranak cucu cicit
Me | Fie | Cha | Anis



Sweater and Bawal Yellow Mustard

"Hye. Can I be one of team member Running Man?"
Hehehe..berangan!


TQ.

30 comments:

  1. Rasanya Wilma tak kan tengok Budak Pailang tu coz Wilma tak minat movie yang ganas ^_^ Tapi, Wilma pasti movie nie memang best...Ada tengok iklan dia kat Astro...Memang terbaek...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ouh tak suka ganas2 better jgn tengok. sebab memang ganas pun wilma.. ;)

      Delete
  2. hehe...comel..kelakar lah "Lelaki, anda harus bersabar dengan perempuan ye. Kalau tak sabar, jangan kawen dengan perempuan. Kawen dengan laki je bagus. Haha."

    Tapi betul, saya sokong.. ^__^

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. Sy pun sokong aini..naseb laki lah klo dapat yg gila gila gila shopping..hehheh

      Delete
  3. Hahah.. Aeril je pun. Macam saya cakap, tunggu saya jadi Kamen Rider Faiz. Mesti lagi hebat. Hahah. Awak bila nak tengok wayang dengan saya?

    P/s: Cik Izzati sedang bahagia? Heheh. Tertanya-tanya jadinya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. taknak kamen rider..nak aeril :p hahah..awak nk tengok wyang? awak nak belanja ek?

      p/s: janganlah tetanya tanya org tengah bhagia ni..ehehe

      Delete
    2. Hahah. Mestilah tertanya. Nak juga tahu gerangan orang yang membahagiakan awak. Heheh..

      Delete
    3. Untunglah............

      Delete
  4. mmg umo2 mcm kite ni mmg ondaway nak kawen la, ad baby la. hihi. suke la tudung wane mustard yellow. cantekk ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah nana..kite pn dah kne kawen ni. suh incik beliau nana cpt2 masuk meminang tau. hihih

      Delete
  5. semua tgh giler kt sweater running man ni...kwn aku siap wat strap letak nama kt blkg tu..hehe

    ReplyDelete
  6. wawa .. emm ... tak minat filem aksi selain kungfu ... jackie chan n the rest is the best

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeahh..aksi2 mmg tak leh lwn jackie chan pny..hehe

      Delete
  7. xpernah tengok on running man tu..hu2

    saya dah update :) jom check

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh tengok lahh..rugi tak tengok tau. sy bile stress tgk running man trus tak stress..huhu

      Delete
  8. saya waktu study suke lepaking dkt TS dgn kwn2..seronok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xpe..mmg kt TS tu penuh dgn muda mudi mcm kite ni..;)

      Delete
  9. wahhh the place for shopping TIME SQUARE naaa mmg klau pegi sna jd mental hehehe ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah sama la naa..zaty pn blh jd mental tau tgk bju2 kasut2 tdg2 kt sane. dah la affordable ;D

      Delete
  10. buifrin sy suka temankan sy g shopping HEHEHEHHE tp kitorg xsuka lepak ts :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..bgs kan ade bf yg sanggup teman gf dye shopping. kite pn dpt men'shooping'kan diri dgn tenang.tak perlu risau ttg waktu menunggu.haha

      Delete
  11. aaa...baru nk tgk cita budak pailang bila zaty ckp best..hihi btw kite minat gila kt airel tuh :D

    #awok comel mcm nama belog awok jugak..comelinesszaty :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeay ade geng! seppp! ;D
      kite pn minat dye awok. minat sejak dye belakon cite Klik kalau tak silap dgn wawa zainal jgk. uhuk

      Delete
  12. Lama xmenapak tgk muvi2 yg tyng kt cnema..he tp kurng mint cte gns2 ni,rmantk xpe.haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh chot. dlm ni pn ade romantik jgk tau. tp 10 percent je..huhu

      Delete

Cer komen.Cer komen.tanjat boboi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...