Sunday, June 3, 2012

Orang kurus pun perlu bersenam tau


Assalamualaikum ^_^


Tepat pukul 6.40 pagi..

Bangun untuk solat subuh. memandangkan time tu terlalu awal untuk aku memulakan agenda aku, aku pun baring2 lah dulu. sambil tu gentel2 bantal. ohmai. tabiat buruk yang dah sebati sejak kecik sampai dah boleh kawen dah ni! tak boleh nak behenti walaupun tangan dah diikat beribu kali supaya tidak melakukan tabiat tersebut. member2 yang pernah jadi roomate aku pun dah paham dah tabiat aku yang satu ni. pegang bantal je mesti nak gentel. kadang2 kat baju kurung atau seluar pun jadi. haaiii..rase nak menyorokkan diri di balik gua batu belah batu betangkup je semate2 taknak bagi orang nampak aku ralit dok menggentel.


Tepat pukul 7.30 pagi..

Trime kasih alarm kerana mengejotkan aku. tertido rupenye aku tadi, thehee. lantas aku pun bangun dan terus mencari2 baju, seluar dan stoking untuk aku meneruskn misi bantuan ini. setelah mencuci muka dan memberus gigi, hala tuju aku terus ke dapur untuk minum minuman yang memberi nutrisi yang sangat sehat untuk badan tatkala aku meneruskan cabaran hari ini.

Tepat pukul 8.00 pagi..

Yeahhh! bermulalah misi bantuan aku! hehe. ini adelah misi bantuan untuk menyehatkan badan yang dah lame tak keluar peluh bejuta2 lemon. yang paling latest pun peluh membasahi bumi tatkala terpakse bersesak2 untuk melihat k-pop secara dekat di hari belia. yaehh, peluh kuar tanpe besenam! kali ni dengan berbekalkan semangat dan kasut pemberian hadiah dari sang teruna aku gagahkan jua diri ini ke belakang rumah aku yang mempunyai sebuah tasik sambil dikelilingi peralatan2 bersenam yang sangat ohsem!

Dengan menolak tepi perasaan malu, aku mula buat streching atau warm up dibelakang rumah tanpe menghiraukan jiran2 disebelah yang mungkin nampak aku telebih aktif pagi ni. dan dengan menolak tepi perasaan malu kerana bersenam sensorang, aku berlari2 anak sebanyak 3 round tanpe memikirkan sarapan ape yang nak dihidangkan untuk aku dan adek perempuan aku yang tinggal kat rumah pagi ni akibat mak ayah dan adek2 laki aku balik ke kampung semalam.


Mission Accomplish!


Misi pertama: bersenam untuk menyehatkan badan
Misi kedua: orang kurus pun perlu bersenam untuk gain their muscle and hapuskan lemak2 jahat
Misi ketiga: another way untuk perjalanan darah sampai ke otak selain daripada solat
Misi keempat: memanfaatkan taman yang disediakan oleh perbadanan putrajaya. heheMaceh bace and have a healthy life!

0 budak chomel:

Post a Comment

Cer komen.Cer komen.tanjat boboi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...