Thursday, July 5, 2012

Shawl panjang dan lebar

Assalamualaikum ^_^


Di petang yang tenang dan tekak yang perit ni, terasa nak kongsi sesuatu pulak kat readers sekalian. jap tengok jam jap. oh mai, only 3 hours from now I can bukak puase! thihihi. tak sabar mak!

During praktikal

Can you see me wearing this beautiful shawl?
*shawl je cantek. orang nye comot. haha


I just want to share. 
this shawl plain ni dia agak berbeza sikit dari shawl plain yang biasa.
ape yang beza nye, shawl ni lebih 1 @ 2 inch dari segi kelebarannye berbanding dengan shawl plain biasa.
*tadi baru betol2 measure, and lebar dia lebih kurang 1 jari kelingking aku.
panjang dia pun lebih panjang dari biasa.
since shawl ni agak lebar + panjang, so aku boleh lah gaya kan shawl ni sambil covering my chest!
clever right? =)


Oh nak tau mane aku beli shawl ni?
you can search this website:



Besides, one of their models ade tunjukkan care yang paling simple nak pakai shawl ni.
aku pulak ade olah2 sikit cara dia dan mengikut keselesaan aku.


So far, kain dia best. kain chiffon kan. biasa lah nipis sikit.
I suggest kan, korang boleh pakai inner neck supaya leher korang tak nampak bile pakai nanti.
Ok lah, enjoy this video k!






p/s: mak cik bedah shukee sangat shawl ni sebab shawl ni telah mewarna-warnikan segala meja kat rumah dia. dari meja makan, meja ruang tamu sampai lah meja tukang kayu. =P


Maceh bace and klo suke like lah.

6 comments:

  1. Tie ada tak tuto pakai pashmina yang palingggg simple.

    ReplyDelete
    Replies
    1. simple yet kemas? ade je. kat you tube byk pix. aku pun ade pilih 1 yg aku selesa. tp klo pix nk suh tie wt tuto, xtau lah tu bile nak wt. kihkihkih. tp klo pix nk jgk, tie buleh je wt. :)

      Delete
  2. Replies
    1. wany pun same jgk cntek klo pki shawl ni.. :)

      Delete

Cer komen.Cer komen.tanjat boboi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...