Thursday, December 13, 2012

An Awkward Moment


Assalamualaikum ^_^


Memotong kereta di highway
Awkward moment: Apabila kereta yang ingin dipotong lebih laju dari kita dan kita terpaksa mengambil semula tempat kita yang asal. cissss...beger


Memandu di highway
Awkward moment: Apabila kita memandu sama laju dengan kereta sebelah dalam jangka masa tertentu, konon-konon macam berlumba lah. Moment yang membanggakan apabila akhirnye kereta kita mendahului kereta sebelah. wkakakaka


Menyahut panggilan orang
Awkward moment: Apabila kita berdiri dan menjawab 'Ya' kerana ada orang yang memanggil nama kita, tetapi rupa-rupanya nama orang lain yang disebut. wuhuhu




Dia panggil ape ek? Perkara yang memalukan atau janggal? Awkward bermaksud janggal. Tapi kadang-kadang memalukan jugak. Lagi-lagi kalau terperasan orang panggil nama kita. Malu mak noks! Kalau takde orang perasan takpe. Ni bila kita sahut panggilan tu, then realize bukan panggil nama kita, pastu ade orang tengok pulak. Hohoh..malu. malu. Rasa nak sorok dalam kain mak je akibat muka dah tebal 14 inci. ahakz!

Lagi 1 masa kat highway. Aku bulan lepas selalu jugak lah pergi KL lalu kat Max Highway tu. Bila mak takde kat tepi, wahhh kemain seronok lah kan bawak laju. Haha nakal punya anak! Biasanya aku akan duduk kat line tengah dan kanan (memotong untuk kepuasan diri. boleh tak? hehe). At one time, aku duduk line tengah. Kadar kelajuan adalah selaju 90km/j. Time tu rasa nak maintain je bawak laju macam tu. Pastu tah macam mane, boleh pulak sama laju dengan keta sebelah. Kita bila dah bawak seiring dengan keta sebelah, mesti lah tepandang pandang kan orang keta sebelah. Hensem ke orangnye. Tua ke muda ke. Lelaki ke perempuan ke. Tapi bila dah sama je bawaknye, tetiba rasa janggal lak. So untuk mengelakkan rasa janggal tu, aku pun naikkan lah kelajuan sehingga 110km/j. Hahah tak berhagak betul!

Korang ade tak awkward moment korang sendiri? Cer citer cer citer =)


p/s: Sungguh excited bila dapat tau Anugerah Muzik Korea akan dibuat di Malaysia Januari depan! ! =D


TQ.

26 comments:

  1. hehe...betul2..
    kejadian kereta bersaing tu selalu terjadi..haha ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xpeee..rasa pelik pulak bile bwk besaing dgn keta sblh..huhu

      Delete
  2. header baru yer sys??lama tak msk blog ni..sume gara2 tenet problem..hee..btl la pe sys kata tu,,bukan takat kete bskl ngn bskl pun bersaing..hee

    link Chot,Jom singgah :
    http://chot91.blogspot.com/2012/12/entry-bertarikh-12122012.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. tp basikal klo bwk kat tepi jln kena bwk 1 line je..kang xpasal2 kete bny kan hon pulak. haha

      Delete
  3. kita buat otai laa..kita men kt tgh jalan..baru rare..hahaha..*jgn ikut aksi berbahaya ni..hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah boleh jgk tu..chot kepala eh. akk ikut blakang ;D

      Delete
  4. hye zatyy RINDU~!!
    haha sorry lama xterjah blog awk..
    i was so bz zaty n tqsm slalu dtg blog Na
    *really appreciate
    LOVE YOU!

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh love u too naa ;D
      jgn tinggal blog lame2 tau..

      Delete
  5. haha mmg malu bila org pgil org lain tp kite yg sahut ya heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh tau xpe. ase cm tebal je muke pastu

      Delete
  6. Kat sekolah orang panggil In , Min .. So bila buat maths kalau ada kawan blkg ckp "mean" In pun terkalih blkg and tny "knp?" then diorang gelak .. hehehhh .... keliru-2 ><

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuh..klo cmtu kne tahan malu jelah. nak wat cmne ag kan ^^

      Delete
  7. time OE nak cerita, tapi ketawa dulu sebelum cerita dan orang tengok semacam... lepas tu bila cerita, sebenarnya benda yang nak dicertakan tu, tak adalah lawak pun... ehehe... malu sendiri... ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh penah gk jadi cmtu. kite je lebih2 gelak. pdhal cite sbnrnye takde lah lwk mne. haha

      Delete
  8. Wilma selalu termalu sendiri bila kita menyahut padahal orang belakang yang dipanggil...Sungguh memalukan ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. ^_^ takpe..nnt blh sorokkan muka dlm kain mak mcm kite buat. kekek

      Delete
  9. sgt akward bila bukan nama kita yg dipanggil sebenarnya ! ouhh malu ! haha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. same lah kite. pastu pndi2 cover blk.

      Delete
  10. sgt akward sebab kenapa ramai sgt orang malaysia suke artis korea ni ? hehe

    ReplyDelete
  11. Hhahah..tulaa..bila kita nak potong dan serining.
    pastu sama sama pandang.
    hahahaa.
    jodoh tu.

    ReplyDelete

Cer komen.Cer komen.tanjat boboi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...