Saturday, December 8, 2012

Graduasi Aku


Assalamualaikum ^_^


Alhamdulillah..setelah hampir 2 tahun berhempas pulas menuntut ilmu di bumi Segamat Johor,akhirnya semua terbalas dengan segulung ijazah yang diberi oleh Naib Canselor di Dewan Agung Shah Alam hari Ahad 2 Disember baru-baru ni.

Walaubagaimanapun, seminggu sebelum tu aku ade sikit kecik hati dengan family aku. Actually takde pe sangat pun. Aku cume nak adek-beradek aku datang untuk meraikan sekali antara hari dan peristiwa penting dalam hidup aku. Tapi ape boleh buat. Kita hanya merancang, tapi Tuhan yang telah menetapkan. Hari ahad tu, adek aku yang ketiga dah kena balik Segamat balik untuk daftar masuk sem baru. Jadi, adek kedua aku lah yang kena hantar. Dah 2 orang dah tak dapat pegi. Pastu bila tanya adek yang last, dia pun tak nak pegi jugak sebab terpaksa tunggu sensorang kat luar dewan memandangkan ayah ngan mak aku dijemput untuk duduk dalam dewan. Jadi dia pun tak datang. Agak sedih jugak lah mula-mula sebab aku bajet ni last lah aku sambut graduation day aku.  Maybe nak sambung ke master tu belum ade perancangan lagi.



Maka, yang hadir hanya lah mak dan ayah aku juga seperti konvo diploma dulu. Ade sorang best friend aku ni pesan.

U, u patut bersyukur u ade mak ayah yang datang meraikan hari graduasi u. Cuba fikir macam mana kalau yang takde mak ngan ayah tu. Camne perasaan dorang bila tengok semua orang disambut dengan mak ngan ayah masing-masing.

Baiklah..aku akur. Bukan tak bersyukur. Cuma kadang-kadang kita pun nak merasa  semua family kita ade untuk raikan kita. Betul kan? Betul kan? Tipu lah tak terasa bila tengok ade yang makcik pakcik atuk nenek sume datang sambil bagi munge, sambil amek gambar buat peace ^^v alolo..comelnye nenek buat peace! hiks



Pagi tu dalam pukul 9 a.m kitorang masuk dewan. Masa nama aku dipanggil lebih kurang dalam pukul 11 lebih tu, aku macam takde perasaan. Menonong je jalan naik stage amek hard cover sijil. Ok, hard cover je tau. Sijil takde dalam tu. wkaka. Dah la shawl aku hari tu buat hal! Memang spoil betul tau. Nak senyum pun ketat2 je rasa. Sebelum tu mase tengok orang lain duk naek stage tu kemain gementar. Rasa nak tercabut tulang lutut. Tapi bila dah naik, bejalan dengan selamber yaya nye, turun. eh?? dah ke? huhuh..cenggitu lah rasanya.

Sebaik keluar dewan, wajah mak ngan ayah yang aku cari dulu. Melihatkan mereka senyum sambil ucap TAHNIAH dan bagi sejambak bunga, masa tu aku rasa, takpe lah yang lain tak datang pun. Dengan kehadiran dorang pun dah cukup lengkap dah aku rasa. =’) #Love them so much!

Love the weather.
Mendung-mendung nak hujan.
* lepas kitorang habes amek gambar hujan pun mula turun..kui3


p/s: terima kasih pada awak yang wish kita kat entry awak. :)


TQ.

21 comments:

  1. yeayyy zaty dah convo jugakkkk ! congrats dear ! aah teringat jugak mase tunggu turn berdebar lepastu bile dah naik kejap je pun dah turun semula. huu..

    *ehemmm..kite mcm perasan je wish utk awk kat entry "org tu"..heeee. adakah, adakah, adakah? ngeee~

    ReplyDelete
    Replies
    1. maceh dear! memang tak terasa gementar kan bila naik stage.

      er..hehhe..jeng jeng jeng ;p

      Delete
  2. All the hard are paid off when we see our parents face. Huhu. Tahniah tie, aku pun umi ayah dan adik last je datang. Biasalah sapo suruh adik beradik sikit sangat. Huhuhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah..at least adek mu dtg lah jgk sorang. heee. maceh mc pix ;D

      Delete
  3. Replies
    1. taty..mcm name pggilan mnje akak kt machang dlu.huhu
      thanx taty ^_^

      Delete
  4. eh eh.. macam tahu je sape yang wish awk..

    incik romeo laut eh?? hikhik :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh eh? memandai je cik anon ni..hehe

      Delete
  5. tahniah sbb dah berjaya konvo ;) oo lps ni dah nak msk alam keje lah kan. semoga berjaya!


    eh2. pernah dgr ALSD2 tak? moh ler singgah2 ke blog sy kalo berazam nak kurus utk thn 2013. tq ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. trima kasih budak kecik ^_^

      tapi kite dah kurus lah awk. tamo kurus lagi..hihi

      Delete
  6. Aah ea. macam mana perasaan orang yang takde kedua ibu bapa.
    Zaty ada nampak tak kawan tie yang yatim atau piatu masa conco?.

    mesti sedih kan.
    by the way. tahniah.
    moga terus sukses okey!

    ReplyDelete
    Replies
    1. zaty tengok kat muke tak nampak lah sedihnye..tapi dalam hati siapa yg tau kan.. :)

      Delete
  7. Replies
    1. konvo sronok sgt! tapi kli ni cam xbrapa best sgt sbb tak dpt jumpe rmi kwn nak amek gmbar..

      Delete
  8. tahniah kak zatyyy!
    at least ada yang datang daripada tk de satu pung yang datang tgk kite convo kan ? :)
    kite harap time kita nt semua family kite dengan atuk nenek sekali datang :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanx adik!
      okeh..nnt konvo bwk lah rmi2. sronok tau ;D

      Delete
  9. sys,ijazah apa sys?? Buah hati chot pun kt uitm s.alam..hee..Next year,tak de aral,chot plak wat ijazah,doakan chot yer..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ijazah perbankan islam chot..insyaAllah, chot pun akan dapat ijazah jgk mcm sys nnt ^_^

      Delete
  10. tahniah... OE lambat lagi nak grad... hehe... ^^

    ReplyDelete

Cer komen.Cer komen.tanjat boboi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...