Friday, February 11, 2011

Perfect Match

Salam...
Perfect Match setiap hari khamis jam 11 malam. aku, wany, ika, yaya, lai ngn sue selalo tengok program nie. program tv nie dari china. lau kat M'sia memang tak ah nak buat cmni. name pun dah perfect match. sah2 la program carik jodoh. lau first time tengok memang tak paham taw. so dengan ihsan yg ade dalam diri nie, aku nak terangkan la step dlm program nie. =)

Step 1: sorang laki akan masuk. tak kesa la hencem or tak, tinggi or rendang, gemuk or kurus. lepas da masuk jew, laki tu ley pilih nombor gadis idaman dye. ade 24 orang pompuan, so pilih jela. dye akan tekan no pmpuan yg dye suke kat gadget yg MC tu bagi and sume pmpuan tu tak taw laki tu suke sape. lepas tu giliran pmpuan2 tu plak untuk decide suke laki tu atau tak.
did u see? yg colour biru tu maksud dye pmpuan tu suke laki tu and merah lak bile pmpuan tu tak suke laki tu.

Step 2: tiga slide akan ditunjukkn yg berkisar tentang kerjaya dye, pandangan laki tu terhadap cinta & pandangan kawan2 laki tu terhadap dye. sepanjang sesi berkenalan tu, pmpuan2 tu ley tanye bape banyak pun soalan kt laki tu.

Step 3: ok, bile da sampai mase penentuan, kononnye ade 4 org pmpn still nyalakan lampu biru which means suke laki tu. kite bayangkan cmni jela eh...
ok, skarang laki tu kene matikan 2 lampu biru antara 4 pmpuan nie. misal kate sam nie padam lampu paris dgn seohyun. so tinggal lisa dgn kajol, and dorang kene tampil ke depan. pastu MC nie panggil pmpuan yg jadi gadis idaman sam nie tadi iaitu tiz. maka tiz kene la tampil ke depan even dye tak suke sam nie.


Step 4: sam akan tanye 1 soalan yg same kt 3-3 pmpuan nie. pastu sam ley decide samade nak pilih kajol or lisa yg suke dye nie atau pilih gadis idaman dye, tiz. kalo pilih antara kajol or lisa, kire confrim la sam nie ley bwk balik salah sorang nie & akan dapat elaun dating. tapi lau sam tetap bekeras nak tiz, maka lisa dan kajol kene masuk balik tempat dorang. pastu sam akan diberi 30 saat untuk merayu kat tiz supaya pilih dye jadi pasangan dye.

Step 5: kemuncak nye apabile tiz nak decide antara bagi pluang kat sam or dye memang tak nak dgn sam. so, lau tiz tak suke jgk, dye akan cakap 'sorry' and sam ley balik sorang2. tapi lau tiz bagi pluang kat sam and trime sam, maka dorang akan dapat elaun dating jgk. kire hepy ending la 2-2 suke sama suke.

FUUUHHHH~

Maceh bace and kalo suke like la!

4 comments:

  1. suke gak tengok perfect match. tapi dah habis eh? minggu lepas tengok takde pun. =.=

    ReplyDelete
  2. @AdaNaz87

    2la..aritu tgk cm xd jew..tp smlm ade jew..;)

    ReplyDelete

Cer komen.Cer komen.tanjat boboi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...