Monday, November 7, 2011

Jaga lah bau badan anda

Assalamualaikum readers ^^..


Are you a smelly person? ehh! camne nak tau. kite bukannye boleh bau diri sendiri. betul tak? er, tapi boleh kot rasenye bau diri sendiri. hik3


Cerita harini pasal orang yang badannye berbau. masalah seperti ini biasanye terjadi dikalangan orang yang berbadan besar. but, but..not mostly lah. sebabnye, ade je orang yang berbadan besar ni yang wangi baunye. so, don't judge somebody with their physical appearance ok? =)


Kenapa aku tetibe nak cakap pasal ni? sebab nye, pernah 1 hari tu. mase tu aku tengah keje. aku dapat customer yang boleh kire alim gak lah. but one thing that i get annoying was 'bout her smell. aku rase macam nak berdiri jauh je dari dye. tapi nanti nampak sangat pulak. so aku terpaksa tahan nafas, lepas pelan2. pastu amek nafas dalam2 jauh sikit dari dye. huhu. serious. aku macam sesak nafas kot duduk dekat2 dengan customer tu.


Then, i teringat one of my friend before this get the same problem. i don't know whether she realize or not. but when i close to her, i can smell something that er...quite smelly gak lah. characteristic dye same macam customer aku tu. dye agak alim gak lah. but but, don't get me wrong. aku tau bukan sume orang alim macam tu. so ape yang boleh aku pikir tentang orang2 yang berbau ni, oh maybe dye tak nak bau wangi2 sangat kot.

yeah, i know. Allah tak bagi kite pakai bau2an yang boleh menyebabkan lelaki bukan muhrim bau haruman kite. tapi at least pakai lah bau2an supaya boleh menghilangkan bau yang tak menyenangkan tu, likes pakai deodorant for example.


kalo pakai deodarant at least ia boleh selamatkan hidung2 orang sekeliling dari bau yang tak menyenangkan. especially dari kawan2 yang rapat dengan kite.


So, my advice, jagalah bau badan anda!

Maceh bace!

5 comments:

  1. Tie, tu aku punya perfume yang kau iklan tu. haha. Tapi betul lah, kadang-kadang nak bagi tahu kawan yg badan dia berbau. susah la kan. hehe.

    ReplyDelete
  2. aku ade solution utk bdn berbau!hoyaeh!=)

    ReplyDelete
  3. aah. btol tu. at least jgn ada bau la. nak wangi wangi sampai org lain boleh tanye kita pkai perfume ape tu jgn la kan. :D

    ReplyDelete

Cer komen.Cer komen.tanjat boboi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...