Thursday, September 6, 2012

Mak Andam

Assalamualaikum ^_^


Agak lame jugak ye aku menyepi. Menyepi daripada mengeluarkan pendapat, berkongsi kisah hati dan sebagainya. Sememangnya perasaan yang lahir dari hati tak dapat dipaksa. Saat2 ingin menulis entry baru dengan nada yang happy, tiba-tiba terlintas perkara yang menyedihkan. Lantas, hati mengeluarkan perasaan dan otak memberhentikan jari-jemari dari terus menaip.


Tapi harini, mood aku lebih stabil dari sebelum ni. Bagus lah. So, ade lah mood sikit nak bercerita. =)


Korang pernah mekap kan orang tak? Mekap kan diri sendiri toksah cerita lah. Kadang-kadang siap curi-curi guna lipstik merah mak lagi. Pastu bila mak balik, cepat-cepat carik tisu lap mulut sampai kering bibir di lapnye. Aku lah tu mase kecik. Pantang tengok liptip. Hehe. 


Nak dijadikan cerita, Sabtu baru-baru ni aku mekap kan kawan aku. Mekap untuk dia bertunang. Ahakz. Malu pulak disuruh mekapkan. Empunya badan ni idok lah reti beno nak mekapkan orang. Suke tengok tutorial mekap, tapi nak buat sendiri pada empunya diri, ish, pelik bebeno je rasa. Nak buat smokey eyes, jadi lebam eyes pulak nanti. Nasib baik my friend ni request jenis mekap yang light-light je. Ala-ala pinkish, soft, light and ayu gitu. Alhamdulillah menjadi lah aku rasa. Huhu. Sebelum ni pun ada pernah mekap kan sepupu kawen. Tapi sepupu ni alim-alim sikit. Jadi, mekap pun soft and natural.


Lepas dah mekap kan kawan pagi tu, tengahari tu pulak bergegas ke kenduri kawen staff Bank Rakyat, tempat praktikal dulu. Pastu petang tu bergegas lagi ke rumah sedara bersama family. Esoknya Ahad, attend open house rumah bff sejak sekolah rendah. So weekend lepas mase aku terisi penuh dengan aktiviti-aktiviti bertemu rakan handai. Sewonok lah! Nak hari-hari macam tu boleh? Boleh lupakan pasal 'dia'. =P


Oh, gambar kawan tunang takde. Identiti dirahsiakan. Huhu. Gambar open house je ade. Tatap jelah yang hado nii..kekek

Maceh bace!

37 comments:

  1. One tip to not feel lonely after break up is always surrounded by people. Huhu. alhamdulilah tie, mum dah makin kuat. insyaAllah nanti get better.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah dear. dengan smgt mum dgn kwn2 yg laen, aku takkan rase keseorangan..

      Delete
  2. alaaa baru nak tgk mekap jadi mak andam tuu. shawl cantek la nampak macam panjang shawl nye. ye ke ?setuju dengan fifie..selalu +ve tau !

    ReplyDelete
    Replies
    1. shawl xpnjg pn nana..saje buat effect pnjg.hihi

      Delete
  3. well , im following you . if u dun mind , hit me back :) thxxx ~

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. kite mekap comot ckt jangan marah tau..hikhik

      Delete
  5. wahhh. dah boleh jadi make up artis la ni. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. mekap artis tu xlah. tp klo nk mekap kan ain g date jmpe sang pelaut blh la kot.huhu

      Delete
  6. baru nk tengok basil make up tu. hehe. baju laws

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. takpe dayah..stil paham ape yg awk nak sampaikan. heee

      Delete
  8. pe lg, bukak kedai jd mak andam la..hehe

    ReplyDelete
  9. kalau rajin masuk kelas nak mantapkan lagi skill makeup, mesti boleh jadi mak andam berjaya nie :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh sampai ke situ rara..hehe btw klo ade peluang tak salah kan ;)

      Delete
  10. pandai makeup kan org,anis kalo di suruh makeup neves kemain,makeup diri sniri bole laa :D

    ReplyDelete
  11. sya nk try pakai shawl mcm akak,tp tak berani..muka sya tak sesuai..nanti nmpk bulatnya..hee..cantik la akak..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh pipi akk pn bulat jgk. tapi belasah je..ahah

      Delete
  12. gmbr no.2 ni anda ke..??

    cun sgt lak nmpk...sblm ni cun je..;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti lah gmbar saya. takkan awak pulak ;p

      Delete
  13. Fira pkai mekap utk diri sndiri pun tak reti apatah lagi nak mekapkn org.hihi..lpas ni bleh la mintak khidmat sis mekap fira.ok?:D
    jemput singgah beri pndapat di blog fira ya?Terima kasih banyak2^^

    ReplyDelete
  14. mohon updet blog. rinduuuu T_T tsk tskk..

    ReplyDelete
  15. lepas ni boleh la buat buisness makeup org kawen xD

    ReplyDelete
  16. cantik style shawl awk :)

    http://scarletz18.blogspot.com/

    ReplyDelete
  17. Salam..
    Saya ada membekalkan kain jubah berbatu untuk dibuat jubah atau baju kurung..

    Harga dibawah harga pasaran dan pembelian pada 10 pasang keatas akan mendapat harga yang istimewa..

    Sesuai untuk surirumah atau sesiapa yang ingin memulakan bisnes online..

    layari
    http://www.facebook.com/QistCollections
    atau
    http://qistcollections.blogspot.com/
    untuk updated kain2 terbaru dari kami..

    hubungi :
    Irzan:012-2724949
    Naza:012-9752114

    email:zanth_nz@yahoo.com
    :nzath_babe@yahoo.com.my

    ReplyDelete

Cer komen.Cer komen.tanjat boboi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...