Wednesday, December 22, 2010

journey ke taman negara : part 1

Rase nye cam tak best la kan entry sebelom ni citer yg saya pegi taman negara, tapi tak citer ape yg seronok nye kat sane. tamao la very the skema kan. mao santai2 jew. lau nak taw, bace la taw. :)

ok, kat entry pon cakap part 1, so maksudnye post kali ni juz nak citer untuk ari petame la ye. I sampai dalam kol  12.45 kat jeti kuala tembeling, yg ala2 belimbing jew bunyiknye nih,'asal ak tetibe gune I ni? watever, haha. tapiii...dengar ye tapi..bot akan betolak pukul 2.30. ha, kire la bape lame kitorang jenuh menunggu.

tik tok tik tok, jam pun da pukul 2.30. so boley la melepas. tapi ni bukan melepas yg tuuuttt tu taw. heehe. ni maksudnye belepas la ke kuala tahan. horray! after 3 jam lebey dalam bot and da kematu da nie, kitorang pn saaampai la. dekat kedai terapong nie la kitorang jumpe En.Rosli, merangkap guide kitorang nie. he is so friendly, and still strong. strong means masih kuat and gagah lagi nak naek turun bukit ni taw. mane tak nye. dye da 15 tahun pulak buat keje nih. no wonder la kite nampak dye tak tecungap2 pn naek trun bukit. ape yg interesting nye, dye da 51 yr old and has 2 cucu. but my father 50 yr old and still don has any cucu.'sume nye mgharapkan aku la tu kn.hehe

lepas da tengok2 bilik and rehat2 mane yg patot, malam tu kitorang de night walk. so malam tu sambil kitorang dibawak masok dalam utan, sambil tu pak li 'gune nme pendek jela, cite la pasal tumbuh2an and binatang2 yg ade dalam utan tmn negara nih. u noe wat? kitorang jumpe kala jengking yg time tu nga tunggu mangsa! dye duk dalam tanah, supaya nant bile mangsa lalu kt situ, dye boley teros ngaap! pak li suh amek gambr, tp ak takot la. hehe

then kitorang nek atas bumbum. bumbum ni cam pondok la. tapi tinggi cikit coz dari sini la kite dapat tengok haiwan2 liar yg de kat situ cari makan. tapi sayangnye, malam tu tak ade rejeki kitorang.tape la. korang sume nyorok dari ak ye..tape2..

then dalam pukul 11 lau tak cilap, baru kitorang dapat masok bilik and beciap2 utk tido. da la ujan. manyak sejok woo.

psstt..psstt..: tunggu part 2 pulak eh.hehe


Trimas sudi bace

2 comments:

  1. t..lawa la..hehe i like..cyp ad ank pnh love ag..huhu like2!!

    ReplyDelete

Cer komen.Cer komen.tanjat boboi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...