Monday, May 30, 2011

Vlogging pilihan saya

Apa itu Vlogging?

Vlogging ialah video blogging. ya, dimana, bloggers tu bukan hanya sekadar tekebil2 menaip. bahkan mereka juga membuat video sendiri dan show off kepada public.

Ala, sape yang tak kenal dengan mat lutfi? anwar hadi? atau pun maria elena? aku rase lau korang tengok 1 video dorang, mesti korang akan addicted nak tengok video dorang yg lain. seyes! aku la tu orang nye. >_<

Aku stat tengok pun sebab ade kawan2 fb yang share vidoe tu kat sane. tengok tajuk macam menarik. pastu bile dah tengok, lagi lah menarik! lagi2 mat lutfi tu. ade 1 ayat aku tak leh lupe. dalam tajuk mercun bola.

"jahat ngat natang ni. se'eh peghot ambo. jerik berat nang na"
(sape yang tau tu, translate kan la. saya tak paham yang ayat blakang tu je.hehe)


Cara dye cakap seyes kelakar. teringat plak aku ngan dak2 kelantan kt U dulu. dem, miss them! =(  
Tu mat lutfi. lau anwar hadi plak, dalam video tu dye cakap omputeh + malay. yela, blaja kat obersea lah katekan. walaopun mat lutfi and anwar hadi 2-2 blaja kat obersea, tapi anwar lagi banyak cakap omputeh.   gaya penceritaan dye lain sikit dari mat lutfi. tapi input dorang sangat best.

Lau maria pulak, ala, dye same je cakap omputeh macam anwar hadi tu. lau nak dibandingkan antara 2-2 mamat tu, maria is the sporting and funniest person. dye macam selamberk giler kowt klo buat video. takde nye nak cover2 cun ke, syok sendiri ke or gedik2 bagai. dye macam, ala lantak lah tdung hijau baju biru sluar merah, asalkan ape input yang nak dye sampaikn tu sampai and orang paham nape dye cakap camtu. orite, let's check it out video dorang ni. =)

Mat Lutfi




Anwar Hadi



Maria Elena


Maceh bace n klo suke like lah!

3 comments:

  1. yg part matlufi n anwar hadi mmg suka gilaaa! maria, ok la :) hehee

    ReplyDelete
  2. Terima kasih atas informasi menarik

    ReplyDelete

Cer komen.Cer komen.tanjat boboi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...